Velkommen til vår blogg om Kaisa og Ariel

Velkommen til bloggen som skal handle om Ariel, katten vår, sitt liv på landet. Ariel lyder kallenavnet "Stripa", som hun hadde lært seg før hun kom til oss 7 mnd gammel.


Bloggen startet som en blogg om "Kaisa og Ariel - som hund og katt" og endrer navn 26 aug 2010 til å hete "Ariels liv på landet". Både Kaisa og Ariel er omplasseringdyr, men det viste seg at det ble vanskelig for Kaisa å leve med katt, så hun blir da overtatt av FOD fordi eier vil sikre at Kaisa kan finne sitt endelige hjem ved hjelp av kyndige hundefolk.



.


Etiketter

2010 (26) 2011 (8) angst (1) Ariel (24) Ariel og Kaisa (12) artikkel (6) bjeffing (3) disiplin (7) Halti grime (5) høst (1) juli (2) juni (1) Kaisa (7) Kula (6) link (4) mai (1) mars (1) medisin (1) mus (4) reise (1) sosialisering (5) Stripa (2) trening (4) video (2) videolink (1) vinter (7) vår (1)

onsdag 25. august 2010

Kaisa flytter ut


Posted by Picasa
På bildet: Kaisa ute, her står hun å ser etter Ariel som er oppi "skogen". (Eier, FOD og ny eier kan laste bildene og bruke dem som de vil, dog ikke kommersielt). Om FOD, trykk HER


I kveld når jeg var ute og trente med Kaisa - med grime - for "å gå på plass", så kom telefonen,  Kaisa skal til FOD for omplassering. Det er jo alltid grunner for hvorfor dyr må omplasseres, og de grunnene er ikke blitt borte ved at Kaisa kom til oss. Det er leit for eier, og leit for oss, allikevel til det beste for Kaisa.

Utgangspunktet var for oss at hun måtte kunne leve med katt, at vi har masse tid til dyrene, og vi forstod at vi måtte gi det tid, da det også var snakk om disiplinering og tilvenning til nytt sted.

Kaisa er en glad hund, og hun og Ariel har hatt nær kontakt ved flere anledninger, blitt kjent med luktene til hverandre, snute mot snute osv.... men, Kaisa må holdes i bånd fremdeles, for ikke å jage Ariel . Tror faktisk ikke hun er ute etter å skade Ariel. De har møttes uten bånd, med påfølgende vill jakt på stua og kjøkkenet.

Nå er også sommeren over. For oss som bor på en gård i skogen, når det blir mørkt, da blir det mørkt, veldig mørkt, for her er det ikke gatelys, bare en måne som i ny og ne gir lys hvis det ikke er overskyet, (altså, betinget av at det er fullmåne +/-....) Regnet bøtter ned, vinden til og med blåser trær over ende, og puser vil være mye inne.

Da blir problemet hund/katt forsterket ettersom hunden ikke kan gå løs hvis/når katten er inne. Og katten kan ikke stenges ute, eller inne på "rommet" sitt, i timesvis.  Kaisa vet godt når katten er på rommet sitt, går rundt å piper og leter. Ikke fred å få for hverken hund, katt eller mennesker....

Og Kaisa er vel den som egentlig får det verst oppi det hele. Hun må da  irettesettes det meste av tiden, tas i bånd, settes i bur - helt uholdbart. Dette vil vi ikke at hun skal måtte leve med over tid. Det kan ikke være riktig, og jeg tenker at den snille, glade, ulydige hunden, kanskje slutter å være snill og glad. Hva da?

Så, nå blir det FOD. Kaisa må få seg en eier som har mer ro rundt henne i forhold til krav om ønsket adferd. Hun trivdes godt på hundehotellet hun var på, og hadde det fint med andre hunder, så det midlertidige oppholdet på FOD kan kanskje til og med gjøre henne godt. Det er i hvert fall lov til å håpe på det.

Ingen kommentarer:

LinkWhithin

Related Posts with Thumbnails