Velkommen til vår blogg om Kaisa og Ariel

Velkommen til bloggen som skal handle om Ariel, katten vår, sitt liv på landet. Ariel lyder kallenavnet "Stripa", som hun hadde lært seg før hun kom til oss 7 mnd gammel.


Bloggen startet som en blogg om "Kaisa og Ariel - som hund og katt" og endrer navn 26 aug 2010 til å hete "Ariels liv på landet". Både Kaisa og Ariel er omplasseringdyr, men det viste seg at det ble vanskelig for Kaisa å leve med katt, så hun blir da overtatt av FOD fordi eier vil sikre at Kaisa kan finne sitt endelige hjem ved hjelp av kyndige hundefolk.



.


Etiketter

2010 (26) 2011 (8) angst (1) Ariel (24) Ariel og Kaisa (12) artikkel (6) bjeffing (3) disiplin (7) Halti grime (5) høst (1) juli (2) juni (1) Kaisa (7) Kula (6) link (4) mai (1) mars (1) medisin (1) mus (4) reise (1) sosialisering (5) Stripa (2) trening (4) video (2) videolink (1) vinter (7) vår (1)

onsdag 28. juli 2010

Kaisa og Ariel flytter sammen

I dag, 19 juli 2010 kom Kaisa Emilie til oss. Hun er en 1 år gammel blandingshund. Da er vi 4 i husstanden;

Matmor: meg
Matfar:   Bjørn
Katt:      Ariel (stripa)
Hund:    Kaisa Emilie

Kaisa er snill, morsom og tillitsfull, og kommer fra et godt og trygt hjem. Hun trenger mye disiplintrening, og mye aktivitet. Først må vi konsentrere oss om det viktigste innen displin, og leke mye og gå turer.

Så er det Ariel da, populært kalt "stripa". Dette fordi det er navnet hun lyder. Hun kom til oss desember 2009, og er nå 14 måneder.

Ariel er spesielt tillitsfull til matmor. Når hun kom til oss var hun liten av vekst, og veldig utrygg. Vi fikk henne omplassert gjennom dyrebeskyttelsen, etter at hun måtte tas ut av et ikke så godt hjem. Hun har vokst opp med både katter og hunder før hun kom til oss.

Den første dagen brukte vi til å presentere dem for hverandre på våre premisser, det vil si, kontrollert av oss. Først med Ariel i buret sitt. Så Ariel i bånd, og sammen med matmor, og Kaisa i buret sitt, med matfar ved siden av seg.

Ingen av dem er agressive, men Kaisa bjeffet voldsomt, og Ariel reagerte på pusers vis. Så satt vi der da, med hvert vårt dyr. Ariel roet seg fort hos meg (matmor), og når Kaisa sluttet å bjeffe, satte vi oss helt bort til buret, omtrent en halv meter ifra.

Og der satt vi, og pratet med hverandre, både dyr og mennesker, om hverandre.

Etterpå fikk Ariel gå på "rommet" sitt, som vi hadde ordnet for anledningen. På badet har hun en yndlingsplass -- ja, til og med to plasser, og på vaskerommet har hun vindu, matavdeling og doavdeling. Regner med at det tar en uken tid eller kanskje til og med 2-3 uker før de skal være løse sammen. Spennende blir det. Det viktigste er at Kaisa har lært å lyde, og at Ariel har fluktmuligheter.

Vi kjenner jo Ariel godt. Jeg trente henne til å ha på bånd allerede når vi bodde i leilighet, selv om det bare var for å gå på verandaen. Så flyttet vi på gård, og da brukte vi bånd i 5 uker, før hun fikk bli fri fra det. Hun hadde aldri vært ute før, og hun nøt friheten virkelig. At hun lot meg ta på henne sele igjen, og at hun lot meg gå tur med henne i bånd, forbauset meg. Men det lar hun meg, og det gjør jo alt enklere med hensyn til at vi må la Kaisa bli kjent før vi lar dem finne ut av hverandre på egen hånd.

Kaisa sin første natt, da fikk hun bli med far på soverommet, og Ariel fikk resten av huset sammen med mor. Kaisa la seg godt opp i sengen, tett inntil far, og sov som en stein. På morgenen lå hun og ventet på at far skulle våkne, og når hun enset at han var våken, så fikk han en morgenhilsen som krever full dusj. Såååå glad, ja så glad at hun brydde seg ikke om at han var ubarbert på 4de dagen, her skulle det hilses på, og rundsleikes....

Kaisa går litt rundt og leter etter Ariel, og Ariel hører Kaisa fra rommet sitt. De er nysgjerrige begge to, og ingen av dem er agressive i utgangspunktet.

Ingen kommentarer:

LinkWhithin

Related Posts with Thumbnails